Hiphop

Hiphop

Hip hop lægger navn til en hel ungdomskultur og er en fællesbetegnelse for en lang række moderne dansestilarter, herunder blandt andet House, New School, Old School, MTV, Girlie Style, Break Dance m.v. Hos AL-dans foregår undervisning i hip hop primært som en kombination af stilarterne:

Foundation/Isolation: Basic hip hop trin og læren om dansens udvikling. Isolation er træning i at adskille kroppens dele, når man danser. Så en del af kroppen følger én rytme, mens en anden kropsdel har en anden rytme.
Girlie Style: Hip hop dans baseret på mange feminine bevægelser. For ungdomsdansere har vi nu også “Heel Classes”, hvor der danses i sko med høje hæle.
Hip hop mix Der danses mange forskellige stilarter. Derudover trænes performance og samarbejde i grupper og parvis. Det er en god udfordring for dansere, der gerne vil udvikle sig individuelt i sin dans.
House: Uptempo dansestilart, som er udbredt på klubber og diskoteker især i Paris og New York, men som også er begyndt at vise sig herhjemme.
Lyrical/Expressive: Hip hop med følelse og detaljer, samt fokus på udtryk og performance.
New School/LA style: Fri form for dans i konstant udvikling. Grundlæggende trin fra ældre hip hop stilarter kombineres med nye og videreudvikles.

I hip hop deltager AL-dans i en lang række konkurrencer, nationalt og internationalt. Dansere fra AL-dans hører til blandt verdens aller bedste hip hop dansere og har i årernes løb vundet mange mesterskaber i ind- og udland herunder adskillige såvel verdens- som europamesterskaber.

Electric Boogie/Popping: Også kendt som ”robot dans”. Dansen er baseret på teknikken ved hurtige sammentrækninger og afslapning af musklerne, således at danserens krop giver pludselige ”ryk” (kaldes et pop) Dette gøres kontinuerligt til rytmen i musikken i kombinationer med forskellige bevægelser, poseringer, krops- og ansigtsudtryk.

Videoer

Swagnum til VM