Hip hop lægger navn til en hel ungdomskultur og er en fællesbetegnelse for en lang række moderne dansestilarter, herunder blandt andet House, New School, Old School, MTV, Girlie Style, Break Dance m.v. Hos AL-dans foregår undervisning i hip hop primært som en kombination af stilarterne:
Girlie Style: Hip hop dans baseret på mange feminine bevægelser. For ungdomsdansere har vi nu også “Heel Classes”, hvor der danses i sko med høje hæle.
Hip hop mix Der danses mange forskellige stilarter. Derudover trænes performance og samarbejde i grupper og parvis. Det er en god udfordring for dansere, der gerne vil udvikle sig individuelt i sin dans.
New School/LA style: Fri form for dans i konstant udvikling. Grundlæggende trin fra ældre hip hop stilarter kombineres med nye og videreudvikles.

I hip hop deltager AL-dans i en lang række konkurrencer, nationalt og internationalt. Dansere fra AL-dans hører til blandt verdens aller bedste hip hop dansere og har i årernes løb vundet mange mesterskaber i ind- og udland herunder adskillige såvel verdens- som europamesterskaber.