Om os

ALSTUDIOS er en af landets største og førende danseskoler med speciale i undervisning af børn helt ned til 2,5 års alderen. Skolen har eksisteret siden 1965 og er 100 % privatejet uden offentlig støtte af nogen art. De nuværende ejere, Charlotte Søborg Mogensen og Jette Buus Lassen, overtog ledelsen af skolen i 2005 fra skolens grundlægger, Anne-Lise Pedersen (heraf navnet AL) efter de selv havde været ansat som lærere på stedet i henholdsvis 17 og 16 år.

Charlotte og Jette har valgt at videreføre skolen i samme særlige og kærlige ånd. Skolen skulle som altid stadig specialisere sig i undervisning af børn og som altid, skulle det være kærligheden til dansen og glæden ved at arbejde med børn, som var den drivende faktor. Samtidig skulle danseskolen også være en tidssvarende og moderne virksomhed.

For at tilgodese alle og samtidig markere ude i branchen valgte Charlotte og Jette fra starten at satse på flere niveauer. ALSTUDIOS havde traditionelt været en skole for bredden, men skulle nu også samtidig rumme eliten.

Elitesatsningen har da også båret frugt, og siden overtagelsen har ALSTUDIOS oplevet at få ikke mindre end 18 verdensmesterskabstitler, hvilket i sig selv er ganske unikt og ikke tidligere præsteret af en dansk danseskole. Hertil kommer en lang række World Cup titler, europamesterskaber, utallige danmarksmesterskaber m.v.

Vores historie

ALSTUDIOS historie går tilbage til 1965, hvor skolens oprindelige stifter, Anne-Lise Pedersen startede op med  4 jazzballet hold  i lokaler på Gersonsvej 75 i Hellerup under navnet Anne-Lise Pedersens Jazzballetskole (heraf bogstaverne AL i ALSTUDIOS).  Kontingent pr. måned kr. 24.-!! 80 elever var indmeldt den første sæson. Promovering af skolen var et flyer program, som blev uddelt af familie og venner.

 

I 1967 blev den første elevopvisning afholdt på Ny Lyngbygård og havde 17 numre på programmet.

 

I 1968 lykkedes det efter mange forhandlinger med restauratøren i ”Borgerklubben”, Søborg Torv 13, at få 1 dag om ugen til undervisning.

 

1970 afholdtes elevopvisning i Odd Fellow Palæet med bl.a. en rumraket på gulvet! Det år startedes hold for de allermindste børn, ned til 3 år. Her blev der også afholdt første julefest, som blev et tilløbsstykke med 500 solgte billetter, på én gang.

 

1973 er året hvor opvisningen første gang finder sted i den nye Gladsaxehal. Billetpris kr.11.- Der var bal  med orkester og sangerinde under spisningen.

 

1975 er året hvor der også er Beat-Rock, Step og Akrobatik på programmet.

 

1976 Jitterbug kommer på programmet.

 

1978 Disco er en nyhed.

 

1979 AL-dans åbner en afdeling i Lyngby.

 

1983 Nyhed Work out /Aerobic. Ny afdeling i Sorgenfrivang med Mette Franck som underviser. Overtager kælderlokaler i Søborg, som omdannes til motion-/fitnesscenter ved navn Søborg Helsecenter.

 

1985 20 års Jubilæumsopvisning: I takt med tiden fra Noahs ark til can-can.

 

1986 Charlotte Søborg Mogensen, der er i gang med en danseuddannelse hos Bjarnov, ansættes som aspirant på skolen.  Elever og lærere deltager i festival i Albenga, Italien. Fame og A Chorus Line er blevet meget populær dette år. Danseskolen har nu 109 hold.

 

1987 Efter endt uddannelse er Charlotte nu fast med i  lærerstaben og underviser 28 hold om ugen. Danseskolen får også hold med klassisk ballet. Elever deltager med stor succes ved modemessen i Bella Center for første gang ( og fortsatte de næste 23 år 2 gange om  året).

 

1988 Charlottes datter, Sandra, lærer på skolen, bliver født den 23. Oktober.

 

1989 Jette Buus Lassen bliver ansat som lærer efter endt uddannelse på Bjarnov. Jette ansættes senere i danseskolen administration.

 

1990 25 års Jubilæums opvisningsshow. ”Nostalgisk tilbageblik”, med topnumre fra de svundne 25 år. Elever deltager i mode- og tv-shows overalt i landet. Aerobic, Disco, jazz samt lambada er på toppen.

 

1991 Sæsonnyhed er Hip Hop, som bliver et tilløbsstykke.

 

1994 Nini og Lars Bo bliver ansat som undervisere i Jitterbug.

 

1995 30 års jubilæumsshow i Gladsaxehallen med ”Døgnet Rundt”.

 

1997 Mette Meinertz starter sin danseuddannelse på skolen samt hos Lis Burmeister.

 

1998 Årets nyhed er Irsk Step, som blev en stor succes. Motionscentret i kælderen bliver lukket, og der undervises nu i 2 sale i Søborg. Efter endt uddannelse er Mette Meinertz nu fast del af lærerstaben.

 

2001 Break dance er på programmet. Skolen vinder flere DM mesterskaber i Disco og Hip Hop.

 

2002 Sidste opvisning i Gladsaxehallen med 3 shows! En meget lang dag.

 

2003 For første gang afholdes det årlige opvisningsshow i Farum Arena. 2 udsolgte huse.

 

2005 40 års jubilæumsshow i Farum Arena med temaet ”Scenen er din”. Dette er Anne-Lise Pedersens sidste opvisningsshow som ejer af skolen. Efter endt sæson skifter skolen hænder. Nye ejere er Charlotte Søborg Mogensen og Jette Buus Lassen, som har arbejdet tæt sammen med Anne-Lise Pedersen gennem mange år.

 

2005-2015 Konkurrencedansen tager fart hos Aldans. Skolen får sin første solo verdensmester i hip hop, Nicky Andersen, og vinder samtidig VM guld med formationen Teen Drinking, koreograferet af Sandra Brünnich og Mathias Arvedsen. I de følgende år kommer en lang række VM titler, Europamesterskaber og DM titler til.

 

2015 Skolen afholder 50 års jubilæumsshow i Farum Arena.

 

2016 Tirsdag den 26. Januar, om natten,  opstod en voldsom brand i naborestauranten på Søborg Torv.  Restauranten udbrændte helt og ilden bredte sig til danseskolens lokaler, som blev svært skadede og desværre gjort ubrugelige. Danseskolen flyttede kort efter til vores nye beliggenhed på Maskinvej 6 i Søborg.

 

 

Billede af vores nye location på Maskinvej 6